Nasi Goreng

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Simpele nasi op hollandse wijze, die je vast kent zoals je oma of je moeder hem altijd maakte.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram droogkokend rijst

400 gram nasivlees

250 gram prei

250 gram winterwortel

75 ml vloeibare margarine (becel, eigen huis merk, blue band, crome, bertolli etc).

6 takjes selderij

3-4 el ketjap manis

2 tenen knoflook

1-2 el tl sambal goreng

1 zakje boemboe nasi goreng (conimex, inproba)

1 grote ui

Serveer er extra bij: Ham, spiegeleieren, atjar tjampoer, augurken, komkommer, seroendeng, kroepoek en pindasaus.
Voor de variatie kun je natuurlijk ook eens dit recept met mie, eiermie of miehoen maken.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Wok of Hapjespan

Voorbereiding

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Laat de rijst helemaal afkoelen. Week de boemboe nasi goreng volgens de gebruiksaanwijzing. Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Maak de prei en wortel schoon en snijd ze in kleine stukjes. Hak de selderij fijn.

Bereidingswijze

Verhit de margarine in een wok of hapjespan en bak het nasivlees rondom bruin. Voeg de ui, knoflook, prei en wortel toe en roerbak het geheel ca. 2 minuten. Schep de boemboe erdoor en voeg al omscheppend de rijst in gedeelten toe. Bak de nasi goreng al omscheppend tot de rijst egaal bedekt is met kruiden en het gerecht door en door warm is. Schep de selderij erdoor en breng de nasi goreng op smaak met ketjap en sambal.

Serveertip

Serveer de nasi goreng in het midden van een grote schaal met eromheen rolletjes ham, atjar tjampoer, augurken, komkommer, seroendeng, kroepoek en er boven op spiegeleieren. Wat warme pindasaus in een kommetje erbij.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

flevo_polder avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten