Nasi Goreng
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Simpele nasi op hollandse wijze, die je vast kent zoals je oma of je moeder hem altijd maakte.
Ingrediënten 4 personen
400 gram droogkokend rijst400 gram nasivlees
250 gram prei
250 gram winterwortel
75 ml vloeibare margarine (becel, eigen huis merk, blue band, crome, bertolli etc).
6 takjes selderij
3-4 el ketjap manis
2 tenen knoflook
1-2 el tl sambal goreng
1 zakje boemboe nasi goreng (conimex, inproba)
1 grote ui
Serveer er extra bij: Ham, spiegeleieren, atjar tjampoer, augurken, komkommer, seroendeng, kroepoek en pindasaus.
Voor de variatie kun je natuurlijk ook eens dit recept met mie, eiermie of miehoen maken.
Benodigdheden
Wok of Hapjespan
Voorbereiding
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Laat de rijst helemaal afkoelen. Week de boemboe nasi goreng volgens de gebruiksaanwijzing. Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Maak de prei en wortel schoon en snijd ze in kleine stukjes. Hak de selderij fijn.
Bereidingswijze
Verhit de margarine in een wok of hapjespan en bak het nasivlees rondom bruin. Voeg de ui, knoflook, prei en wortel toe en roerbak het geheel ca. 2 minuten. Schep de boemboe erdoor en voeg al omscheppend de rijst in gedeelten toe. Bak de nasi goreng al omscheppend tot de rijst egaal bedekt is met kruiden en het gerecht door en door warm is. Schep de selderij erdoor en breng de nasi goreng op smaak met ketjap en sambal.
Serveertip
Serveer de nasi goreng in het midden van een grote schaal met eromheen rolletjes ham, atjar tjampoer, augurken, komkommer, seroendeng, kroepoek en er boven op spiegeleieren. Wat warme pindasaus in een kommetje erbij.