GEROOKTE EENDENBORST

  • Regionaal, Borrelhapje
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 17-05-2004

Roken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 Wilde eendenborstfilets.
Rook zout.
Peper.
Zuiker of honing naar eigen smaak.
5 Geknuesde jeneverbessen.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Tafelmodel rookoven.

Voorbereiding

Pekel de filets 12 uur lang in een marinade van 3 eetlepels zout op 1 liter water.
Het vlees moet ruim onder het pekelwater staan.
Plaats de filets en het pekelwater in een afsluitbaar bakje in de koelkast.

Bereidingswijze

Dep de filets droog na het marineren.
Wrijf de filets in met zout,peper,suiker of honing.
Verdeel 3 a 4 eetlepels rookmot, alsmede de gekneusde jeneverbessen over de bodem van de rookoven.
Plaats de filets op het rooster van de oven,
en sluit deze af.
Plaats de rookoven op een laag vuur en laat de filts 45 min roken en garen.

Serveertip

Gewoon lekker bij de borrel zowel koud als warm.

TIP

In plaats van wilde eend, kunnen de filets van houtduif of wilde gans ook goed gebruikt worden.
De rook en gaartijd zal dan wel veranderen algelang naar het gewicht.

EET SMAKELIJK

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten