1. Home
  2. Recepten
  3. Ierse keuken
  4. Brotchan foltchep

Brotchan foltchep

  • Iers, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-05-2004

Ingrediënten 4 personen


6 grote preien
1liter melk of groentenat
1 eetlepel boter
2 eetlepels havervlokken
zout en peper
1 eetlepel peterselie fijgeknipt



Preisoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de preien grondig.Gebruik ook de groene delen en snijd de prei in stukken van 2 a 3 cm.Verhit de melk of bouillon met de boter.Als de soep aan de kook is de havervlokken toevoegen.Door laten koken en de prei erbij doen .op smaak brengen met zout en peper.Op een laag vuur met het deksel op de pan 45 minuten laten sudderen.De peterselie toevoegen en de soep nog een minuut verwarmen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celticlady


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van celticlady
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top