Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. berliner bollen

berliner bollen

Door: heleen61

  • Duits, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-05-2004

Ingrediënten 4 personen


400 gr bloem
30 gr gist
2 1/2 dl melk
40 gr suiker
2 eetlepels olie
2 eierdooiers
zout
rum
jam of creme pattisiere
frituurolie


Verder heb je nodig


Frituurpan


Ontdek meer:

Voorbereiding

? Maak een deeg met de bloem, meng de gist met de lauwe melk en wat suiker
? Voeg alles bij de bloem en kneed er de olie, eigelen, zout en de rum bij
? Kneed het geheel tot het niet meer aan de randen kleeft. Laat het deeg 30 minuten rijzen
? Rol het daarna open tot een dikte van +/- 7 mm

Bereidingswijze

? Leg een eetlepel confituur in het midden en nijp de randjes dicht
? Laat nog eens rijzen (+/- 15 minuten) en frituur in princessfrituur op 180 graden

Serveertip

? Laat ze daarna uitlekken en rol ze in kristalsuiker of bepoeder ze met poedersuiker
Ook lekker met aardbeien



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heleen61
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top