1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Tex Mex salade met chili-ei

Tex Mex salade met chili-ei

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-05-2004

Ingrediënten 4 personen








1 blik kidneybonen
1 blik artisjokharten
2 eetlepels knoflookdressing
3 eieren
zout, peper
1 theelepel chilipoeder
vloeibare margarine
4 zachte tortilla?s
100 gram geraspte cheddarkaas
1 zak gemengde sla (koelvers)





c



Mexico is het land van sombrero's, tequila en een keuken met vele smakelijke gerechten! Haal de Mexicaanse keuken in huis met deze Tex Mex salade en chili-ei.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220?C (heteluchtoven 200?C).

Bereidingswijze

1. Laat de bonen en artisjokharten uitlekken. Snijd de artisjokken in vieren. Meng de bonen, artisjokharten en dressing door elkaar en laat de smaken ca. 10 minuten intrekken. Klop de eieren los met zout, peper en chilipoeder. Verhit 1 kneepje vloeibare margarine in een koekenpan. Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en bak al roerend het ei tot het glanzend en net gestold is.

2. Snijd de tortilla?s in brede repen. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met de kaas. Bak de repen ca. 8 minuten in de oven.

3. Meng de sla met het bonenmengsel en het ei. Serveer met de tortillarepen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van r_f


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van r_f
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top