1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Gegratineerde pastabakjes

Gegratineerde pastabakjes

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-05-2004

Ingrediënten 4 personen















4 blaadjes fillodeeg
boter
400 gram farfalle (vlindertjes pasta)
1 pot Bertolli pastasaus met tomaat, pecorinokaas en knoflook
150 gram salami
100 gram geraspte jonge kaas












Verder heb je nodig


4 dessertschaaltjes


EEN LEUK,LEKKER EN MAKKELIJK GERECHT.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220?C (heteluchtoven 200?C).

Bereidingswijze

Snijd de vellen fillodeeg in stukken van ca. 15x15 cm.Vet de dessertschaaltjes dik in met boter en bekleed elk schaaltje met 2 vellen fillodeeg.

Bestrijk het eerste vel met gesmolten boter voor het tweede vel er op gelegd wordt. Bak de schaaltjes ca. 10 minuten tot het deeg knapperig en bruin is. Haal de fillodeegbakjes van de schaaltjes en laat ze enigszins afkoelen. Zet de oven over op grillstand.

Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de Bertolli Pastasaus met Tomaat, Pecorinokaas en Knoflook. Snijd de salami in blokjes en meng ze door de saus.

Laat de pasta uitlekken en meng de saus erdoor. Verdeel de pasta over de knapperige bakjes en bestrooi de bakjes royaal met de geraspte kaas. Gratineer de bakjes onder de hete grill.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van r_f


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van r_f
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top