1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Spinazierolletjes

Spinazierolletjes

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-05-2004

Ingrediënten 2 personen








225 gram Iglo Gehakte Spinazie (1/2 pak deelblokjes)
2 uien
100 gram boter
100 gram pijnboompitten
250 gram lamsgehakt
1 eetlepel paprikapoeder
zout
peper
kaneel
4 eetlepels paneermeel
6 kleine vellen filodeeg (diepvries, ontdooid)







Verder heb je nodig


Oven voor verwarmen op 200 graden


WAT EEN HEERLIJK LUNCHRECEPT.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet de spinazie 3-5 minuten op de ontdooistand in de magnetron. Zo nu en dan omroeren. Of leg de spinazie een uurtje in een schaal.
Pel en snipper de uien.
Verhit 50 gram boter en bak hierin de pijnboompitten 1 minuut. Voeg de uien en spinazie toe en bak deze op een matig hoog vuur 3 minuten mee.
Voeg het gehakt toe en bak het al roerend op een hoog vuur mee totdat het vocht uit de pan is verdwenen. Voeg het paprikapoeder en een 1/2 eetlepel kaneel toe en naar smaak zout en peper. Voeg het paneermeel toe.
Schep onderaan elk deegvel 1/6 deel van de spinazievleesvulling. Rol het deeg op. Plak het deeg met een beetje water vast. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Smelt de rest van de boter. Bestrijk de filodeegrolletjes met de gesmolten boter. Bak ze in ca. 10 minuten, in een voorverwarmde oven (200?C) goudbruin en knapperig.
Snijd elke rol in 3 schuine stukken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van r_f


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van r_f
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top