1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Cake
  5. Speculaas cake

Speculaas cake

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-05-2004

Ingrediënten


  • 200 g zelfrijzend bakmeel.
  • 1 mespunt zout.
  • 1 eetl. speculaaskruiden.
  • 200 g boter.
  • 200 g basterdsuiker.
  • 4 eieren, op kamertemperatuur.
  • 50 g witte chocolade.
  • 100 g pecannoten.



Met witte chocolade en pecannoten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor tot 160?C.
  • Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem

Bereidingswijze

  • Doe meel, zout en speculaaskruiden in een kom.
  • Mix boter en suiker tot een lichte, romige massa.
  • Mix de eieren een voor een door de boter
  • Schep luchtig de bloem door het boter-eimengsel.
  • Hak de chocolade en noten in stukjes en meng voorzichtig door het beslag
  • Schep het beslag in de vorm en bak de cake in ca anderhalf uur lichtbruin en gaar

Serveertip

Recept uit Gardens & Country.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van visscher1950


Reacties (28)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van visscher1950
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top