Varkenshaas met pepersaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-05-2004

    Dit gerecht is een ware parel uit de Franse keuken. Het heerlijke zachte vlees komt volledig tot zijn recht in deze pepersaus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Wrijf het vlees een half uur voor het braden in met peper en zout. Snijd de stronk en de bladeren van de broccoli af en verdeel de broccoli in grotere en kleinere roosjes. Was de roosjes goed onder de kraan en kook deze op een hoog vuur in een bodempje water in een kwartier gaar.

  • Snijd vervolgens de varkenshaas in plakjes van ongeveer I cm. Verhit de boter in een koekenpan en bak de plakjes om en om op een hoog vuur. Haal de stukjes vlees uit de pan en leg ze op een voor-verwarmd bord. Dek het bord af met een stukje zilverfolie.

  • Maak de champignons schoon en snijd ze in niet al te dikke plakjes. Pel de sjalotjes en hak ze fijn. Bak de champignons en de sjalotjes lichtjes aan. Verwarm de cognac en laat deze ontbranden. Giet de cognac vervolgens over het champignon-sjalotten mengsel. Blus het mengsel vervolgens met de wijn en voeg vervolgens de de bouillon en de slagroom toe. Breng het geheel aan de kook tot het voor 2/3 is ingekookt. Peper en zout naar eigen smaak toevoegen. Voeg vervolgens de lapjes varkenshaas en de pepertjes toe aan de saus. Laat het geheel nog even warm worden.


Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jarischmidt avatar
jarischmidt 03-10-2011

je moet de room er pas na het inkoken bij doen, anders heb je kans dat de saus zuur wordt;) gr. jari zelfstandig werkend kok

marijnkil1 avatar
marijnkil1 06-02-2009

persoonlijk is het lekkerder als je de peper niet al te fijn maalt! groeten, marijn rovers 14 jaar koksopleiding

kokkie13 avatar
kokkie13 25-01-2005

Mmmm...ik heb je recept meegenomen en ga het gelijk uit proberen. Groetjes van Silvana

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten