Blokjes lamsvlees met sjalotten

  • Chinees, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-05-2004

nvt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
225 gram lamsfilet, 1 1/3 kopje(225gr)sjalotten, 1 1/2 eetlepel(25 l)maizena, 1 theelepel(5 ml)zout, 2 theelepels(10 ml)sojasaus,wit van een ei, 1/2 eetlepel(10 ml)rijstwijn (of sherry), olie voor het frituren, 1 theelepel (5 ml)sesamolie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

Snij het lamsvlees in blokjes van 1 cm,marineer met 1/2 theelepel (2ml)zout,eiwit en 3/4(12ml)maizena.Snij de sjalotten in stukjes van 1cm.

Bereidingswijze

Verhit in een wok ca 2 1/2 kopje (600ml)olie.Voor de olie te heet wordt doet u de blokjes lamsvlees er in,haal ze met eetstokjes of een vork uit elkaar,schep ze er dan uit en laat ze uitdruipen.Giet de overtollige olie af en laat ca 2 eetlepels in de wok.Doe er de sjalotten in,gevolgd door de blokjes vlees,zout,sojasaus,rijstwijn of sherry en de resterende maizena;roer 1 a 2 minuten;voeg sesamolie toe,roer nog een paar maal en serveer het gerecht vervolgens.

Serveertip

Lekker bij een frisse salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten