1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Blokjes lamsvlees met sjalotten

Blokjes lamsvlees met sjalotten

  • Chinees, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-05-2004

Ingrediënten 4 personen


225 gram lamsfilet, 1 1/3 kopje(225gr)sjalotten, 1 1/2 eetlepel(25 l)maizena, 1 theelepel(5 ml)zout, 2 theelepels(10 ml)sojasaus,wit van een ei, 1/2 eetlepel(10 ml)rijstwijn (of sherry), olie voor het frituren, 1 theelepel (5 ml)sesamolie.


Verder heb je nodig


Wok


Nvt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij het lamsvlees in blokjes van 1 cm,marineer met 1/2 theelepel (2ml)zout,eiwit en 3/4(12ml)maizena.Snij de sjalotten in stukjes van 1cm.

Bereidingswijze

Verhit in een wok ca 2 1/2 kopje (600ml)olie.Voor de olie te heet wordt doet u de blokjes lamsvlees er in,haal ze met eetstokjes of een vork uit elkaar,schep ze er dan uit en laat ze uitdruipen.Giet de overtollige olie af en laat ca 2 eetlepels in de wok.Doe er de sjalotten in,gevolgd door de blokjes vlees,zout,sojasaus,rijstwijn of sherry en de resterende maizena;roer 1 a 2 minuten;voeg sesamolie toe,roer nog een paar maal en serveer het gerecht vervolgens.

Serveertip

Lekker bij een frisse salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zwollenaartje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zwollenaartje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top