1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Tung-po schaap

Tung-po schaap

  • Chinees, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-05-2004

Ingrediënten 4 personen


225 gram schapevlees om te stoven, 1 kopje (100gr)aardappelen, 1 kopje (100gr)worteltjes, 2 eetlepels (30ml)sojasaus, 1 eetlepel (15ml)suiker, 2 sjalotten, 1 plakje gemberwortel geschild, 1 teentje knoflook fijngedrukt, 1 theelepel(5ml)vijfkruidenpoeder, 1/2 theelepel (2ml)sihuan peper, olie voor te frituren.(rijstwijn of sherry)


Verder heb je nodig


Wok of een frituurpan,stoofpot of een casserole.


Aan Su Tung-po(1036-1101),dichter,schilder,calligraaf en fijnproever,worden een aantal gerechten toegeschreven.Ofschoon hij uit Sichuan afkomstig was,heeft hij in feite in bijna alle streken van China gewoond.Maar of dit bepaalde recept wel of niet door hem werd uitgevonden blijft een open vraag.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij het schapevlees in vierkante blokjes van 2,5 cm,snij dan elk vierkantje half in.Schil de aardappels,schrap de wortels,en snijd ze in dezelfde vorm en afmeting als het schapevlees.

Bereidingswijze

Verhit vrij veel olie in een wok of frituurpan.Als er damp van af komt frituurt u het schapevlees 5a6 seconden,of tot het goudbruin is:schep het uit de pan en laat het uitdruipen,frituurt dan vervolgens de aardappels en de wortels goudbruin.Leg het schapevlees in een stoofpot of casserole,bedek het vlees met koud water,voeg sojasaus,suiker,sjalotten,gemberwortel,knoflook,peper,vijfkruidenpoeder en rijstwijn of sherry toe en breng dit aan de kook. Zet het vuur lager en laat 2 tot 3 uur sudderen:voeg de aardappelen en de wortels toe,laat het nog 5 minuten doorsudderen en dien het op.

Serveertip

Dit kleurrijke en aromatische gerecht heeft een machtige saus,die heel goed bij rijst past.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zwollenaartje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zwollenaartje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top