1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Italiaanse ovenschotel met paddenstoelen, spekreepjes, mozza

Italiaanse ovenschotel met paddenstoelen, spekreepjes, mozza

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-05-2004

Ingrediënten 4 personen


1,5 kilo kruimige aardappelen
200 gram magere spekreepjes
250 gram gemengde paddenstoelen
100 gram rucola
2 eetlepels fijn gesneden basilicumblaadjes
1 bolletje mozzarella
2 sjalotjes
peper en zout
2 eetl olijfolie
1 eetlepel groene pesto
plm. 100 gram geraspte oude kaas


Verder heb je nodig


Pureestamper
ovenschaal


Geinspireerd door een recept van Pay/Uun Hiu uit de Volkskrant. Ik heb echter zoveel aangepast dat ik het een eigen recept mag noemen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen. Snij ze in kleine stukjes. Kook ze gaar.
Snij (of scheur) de rucola in reepjes.
Pel en snipper de sjalotjes.
Maak de paddenstoelen schoon en snij deze in stukjes.
Snij de mozzarella in kleine blokjes.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak hierin de spekreepjes knapperig. Voeg de sjalotjes toe en bak deze op hoog vuur plm. 2 minuten mee. Voeg de paddenstoelen toe. Bak deze even mee.
Maak van de aardappelen een smeuïge puree. Roer hier losjes de rucola, mozzarella, spek en basilicumblaadjes door. Maak de stamppot op smaak met 1 eetlepel groene pesto, peper en zout naar smaak. Doe de puree in de ovenschaal en strooi er de geraspte kaas over. Plm. 20 minuten in de voorverwarmde oven tot alles een lichtbruin korstje heeft gekregen. Smullen maar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top