1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Ierse keuken
  5. Ierse vispastei

Ierse vispastei

Door: vleermuisov

  • Iers, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-05-2004

Ingrediënten


8 peperkorrels
2 laurierblaadjes
6 takjes peterselie
6 dl melk
30 g boter
1 teentje knoflook, geperst
1 bosje lente-uitjes, gesnipperd
2 eetlepels bloem
1 kg aardappelen, gekookt en gepureerd
gemalen peper
1 theelepel paprikapoeder



Een pastei om je vingertjes bij op te eten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen (200 graden). Visfilets met citroenschil, nootmuskaat, peperkorrels, laurier, peterselie en melk zonder deksel 15 minuten laten pruttelen tot de vis gaar is. Visfilets verwijderen, kookvocht afgieten en bewaren. Knoflook, prei en lente-uitjes op laag vuur in boter fruiten. Helft van het preimengsel uit de pan nemen en bewaren. Bloem door de resterende helft van het preimengsel mengen tot een glad geheel. Bewaarde kookvocht met extra melk of room aanvullen tot 3,75 dl en toevoegen. Roerend aan de kook brengen, 1 minuut laten doorkoken. Visfilets in stukken door de saus mengen. Bewaarde helft van het preimengsel door de aardappelpuree mengen. Saus en puree met peper kruiden. Vissaus in een ingevette ovenschaal gieten en met puree bedekken. Bestrooien met paprikapoeder en circa 20 minuten in de oven bakken.



Serveertip

Lekker met een groene salade.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vleermuisov
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top