1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Tortilla
  5. Tortilla

Tortilla

Door: will_s

  • Spaans, Lunch/Brunch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 11-05-2004

Ingrediënten 1 personen


1 grote ui
1 grote aardappel
2 eieren
peper
zout
olijfolie



Nog zo`n heerlijke Spaanse lekkernij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

















Schil de aardappel en de ui en snijd ze in kleine schijfjes.

Bak de rauwe aardappelen tesamen met de uien op een matig vuur in een ruime hoeveelheid olijfolie gaar. Klop de eieren schuimig en voeg hieraan de aardappelen en de uien toe.

Maak de pan schoon, giet er een scheut olijfolie in en stort er de eiermassa aan toe. Laat het geheel stollen. Keer de tortilla met behulp van een bord zodat hij aan beide kanten goudbruin kan worden.


Serveertip

Enkele mogelijke variaties:
met fijngebakken kruiden (De hierbas finas) met serranoham (De jamon)
met reepjes groene paprika (De pimientos verdes)
met zeevruchten, vnl. mosselen (Mariscos)
met ui, tomaat en tonijn (De tomate y atun)
met sperziebonen en erwten, vaak met ham of chorizo (A la payesa)
met spinazie en pijnboompitten (Catalaans, de espinacas)
met tuinbonen (De habasEet smakelijk.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top