1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Paella
  6. Paella Valenciana

Paella Valenciana

Door: will_s

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-05-2004

Ingrediënten 6 personen


250 g tomaten;
1 rode of groene paprika
200 g sperziebonen
3 artisjokken
250 g kleine kalmaren
1,5 dl olijfolie
zout
zwarte peper
1 haantje of konijntje
250 g varkensfilet
3 teentjes knoflook
400 g rondkorrelrijst
1 g saffraandraadjes
2 l visbouillon
6 langoustines .



Een echte onvervalste Paella.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze






Groenten, zeevruchten en vlees panklaar maken en zonodig in stukken snijden. Verhit een derde van de olie in de pan en braad de artisjokken, de sperziebonen en paprika aan.

Verhit een tweede pan met de helft van de resterende olijfolie en braad het vlees aan. Voeg zout en peper toe en laat het vlees op een laag vuur 10 min. smoren.
Hak de knoflook fijn en bak het in de paellapan in de resterende olie even aan. Voeg de groenten en het vlees toe. Roer de rijs erdoor. Voeg de tomaten en de kalamaren toe zodra de rijs glazig is. Zouten en peperen. Laat het geheel 10 min. pruttelen.

Doe de saffraan in de hete visbouillon en giet die in de pan. Laat het gerecht dan op een laag vuur 10 min. koken.

Verdeel de langoustines over de rijst en laat het geheel nog eens 10 min. trekken totdat de rijst alle visbouillon heeft opgenomen. Garneer naar believen met apart gekookte mosselen.

Serveertip

Serveer er een lekkere Spaanse Sherry bij.
Eet smakelijk.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top