1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Vlierbloesemsorbet

Vlierbloesemsorbet

Door: koud_he

  • Nederlands, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-05-2004

Ingrediënten


6-8 verse schermen vlierbloesem (of 2 eetl. gedroogde bloesem)
900 ml water
150 gram suiker
sap en geraspte schil van 4 citroenen.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook in een steelpan van het water en de suiker een heldere stroop. Voeg van
het vuur af de bloesem, citroensap en -rasp toe en laat het 1 uur trekken.
Zeef de vloeistof boven een metalen kom en zet deze in de diepvries. Klop
het bevriezende mengsel 2 of 3 keer goed door om de ijskristallen te breken.
Dien de sorbet op als deze tot een stevige mousse is bevroren.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koud_he
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top