1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Vlierbloesemsorbet

Vlierbloesemsorbet

  • Nederlands, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-05-2004

Ingrediënten


6-8 verse schermen vlierbloesem (of 2 eetl. gedroogde bloesem)
900 ml water
150 gram suiker
sap en geraspte schil van 4 citroenen.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook in een steelpan van het water en de suiker een heldere stroop. Voeg van
het vuur af de bloesem, citroensap en -rasp toe en laat het 1 uur trekken.
Zeef de vloeistof boven een metalen kom en zet deze in de diepvries. Klop
het bevriezende mengsel 2 of 3 keer goed door om de ijskristallen te breken.
Dien de sorbet op als deze tot een stevige mousse is bevroren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koud_he


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koud_he
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top