Sperziebonensalade met feta en basilicum

  • Grieks, Bijgerecht
  • 60-120 min.

heerlijk bijgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 gr sperziebonen
zout
1 ui
2 eetl rode-wijnazijn
4 eetl olie
peper
75 g fetakaas
2 eetl fijngehakte basilicum
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

de sperziebonen schoonmaken, in stukken breken en in een pan
met water en zout in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen de ui pellen en fijnsnipperen.
In een kom een sausje kloppen van de azijn , olie, peper en zout en de gesnipperde ui. de
bonen afgieten en in een slaschaal iets laten afkoelen. Het sausje erdoor scheppen. De fetakaas in stukjes snijden en samen met de basilicum door de bonen mengen. De salade afgedekt in de koelkast minstens 2 uur laten intrekken.

Bereidingswijze

Bereiding:de salade ca 20 min voor gebruik uit de koelkast halen.

Serveertip

Lekker met gebakken krielaardappeltjes en karbonade

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mona25 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten