perfecte eend

  • Internationaal,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-05-2004

recept met eendeborst uit de romertopf

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1000 gram eendeborst, 2 teentjes knoflook uit de olie ,4 tomaten in kleine stukjes, 4 eetlepels bieslook, 10 lepels honing, 1/2 decl. wildfond, 1 decl. witte wijn,4 bolletjes gember fijngesneden, 6 eetl. gembersiroop 1/2 theelep. rozemarijn, 1 eetlepel korianderpoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
romertopf, oven

Voorbereiding

snij de eend in reepjes, snij de tomaten in kleine blokjes, snij de gember en de bieslook zeer fijn. zet de romertopf een kwartier in water

Bereidingswijze

leg de repen eendeborst in de geweekte romertopf leg de stukjes tomaat er overheen dan de bieslook, de wildfond,de wijn de honing de gember rozemarijn, koreanderpoeder en de knoflook(geperst er over verdelen, zet de romertopf in een koude oven op 225 graden, ongeveer 2 uur. als je 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd de deksel er van af haald dan word de saus iets dikker

Serveertip

aardappelpuree met veel grove peper en bieslook erdoor, serveer met veldsla met een dressing van 3 eetlepeld truffelolie, 1theelepel balsamicoazijn, 1 theelepel mosterd 2 eetlepels olijfolie 3 eetlepels gewone azijn en 1 eetlepel limoensap. garneer met geroosterde pijnboompitjes en warme kastanjes uit blik

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten