1. Home
  2. Recepten
  3. Zwitserse keuken
  4. Worteltaart

Worteltaart

Door: renate_b

  • Zwitsers, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-05-2004

Ingrediënten 8 personen


125 g boter
220 g suiker
3 eieren
1 grote wortel, geraspt
60 g walnoten
175 g bloem
1,5 theel bakpoeder
zout, kaneel, nootmuskaat en piment
evt een handje rozijnen


Verder heb je nodig


Mixer, bakvorm 26 cm


Heerlijk verrassende taart

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rasp de wortel
verwarm de oven op 175 C

Bereidingswijze

Klop de suiker, eieren, boter, bakpoeder en kruiden goed luchtig. Voeg de wortel en gehakte noten toe en evt de rozijnen. Roer alles goed door elkaar en giet in een ingevette bakvorm.
Bak de taart in ongeveer 1 uur, totdat een sateprikker die je in het midden steekt er schoon uit komt.

Serveertip

Besmeer de taart met citroencreme:
1 pakje roomkaas, citroenrasp en veel poedersuiker.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top