1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Rabarber
  5. Rabarber crumble
  6. Crumble van rabarber en peren

Crumble van rabarber en peren

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-05-2004

Ingrediënten 6 personen


Nagerecht voor 4-6 personen.

500 gram rabarber, in stukjes,
5 handperen, geschild, in dunne partjes,
200 gram kristalsuiker,
het merg van 1 vanillestokje,
150 gram bloem,
125 gram fijngehakte amandelen,
75 gram boter, in klontjes,
Circa 1 dl slagroom.



Een verrassende combinatie van zachte rabarber en peren met een krokant kruimellaagje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de rabarber met de peren, 100 gram suiker en vanillemerg. Schep dit mengsel in een ovenschaal. Meng voor de kruimellaag de bloem, 100 gram suiker, amandelen en de boter in de keukenmachine tot een kruimelig mengsel (of meng bloem, suiker en amandelen en verkruimel de boter er met de vingertoppen door). Strooi de kruimellaag over het rabarbermengsel en bak de crumble circa 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven op 180 C. serveer met een lepeltje lobbig geklopte slagroom.

Bereidingstijd circa 50 minuten.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van happy2day


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van happy2day
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top