1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pasta met Gorgonzola, Peer en Pecannoten

Pasta met Gorgonzola, Peer en Pecannoten

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-05-2004

Ingrediënten 5 personen


500 g tagliatelle
200 g gorgonzola (of verse roomkaas, camembert, brie, geraspte belegen kaas, boursin of danish blue)
125 ml creme fraiche (1 klein bekertje)
100 g pecannoten
3 bosuitjes
2 stevige handperen
1 dl witte wijn
1 el fijngehakte peterselie
1 el vloeibare bakboter
zout en versgemalen peper



Eenvoudig recept maar altijd lekker.
Ipv Gorgonzola kun je ook verse roomkaas, camembert, brie, geraspte belegen kaas, boursin of danish blue nemen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng ruim water met zout aan de kook. Kook de tagliatelle volgens het aantal minuten op de gebruiksaanwijzing van de verpakking beetgaar.
Schil intussen de peren en snijd ze in stukjes. Hak de pecannoten. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze fijn.
Verwarm de vloeibare bakboter/margarine. Bak de bosui 3 minuten. Doe de creme fraiche en witte wijn erbij. Laat de gorgonzola op laag vuur in de creme fraiche en wijn smelten. Roer zo af en toe.
Giet de pasta af. Schep de stukjes peer en pecannoten door de pasta.

Serveertip

Schep de pasta in een voorverwarmde schaal. Breng de gorgonzolsaus op smaak met versgemalen peper. Schem hem door de pasta. Strooi de peterselie erover.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjoukje_w


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjoukje_w
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top