Schuimige sinaasappelsaus

  • Nederlands, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-05-2004

Berelekker bij van alles en nog wat.

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 2 Eieren
  • plm. 60 gr Basterdsuiker
  • Sap van 4 sinaasappelen
  • Wat geraspte sinaasappelschil
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Klop de eieren met de basterdsuiker tot een witte schuimige massa
  • Voeg het sap al roerende toe
  • Plaats de massa op de damp van kokend water.
  • Klop tot het mengsel gebonden is.

Serveertip

De sinaasappels zijn te vervangen door citroenen, wat ook erg lekker is! Ook kun je een scheut grand marnier toevoegen.
Serveer de saus bij ijs of pudding of zelfs bij verschillende soorten vlees zoals eendenborst.

Laatste reacties

roxy-floxsy avatar
roxy-floxsy 08-05-2004

Jammie, dat klinkt me als muziek in de oren! Ik neem hem mee! Liefs, Maria

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten