tortilla de patatas

  • Spaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.

vanuit zuid spanje (granada)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
* 1,5 dl Olijfolie
* 1 kg grote aardappelen, geschild en in dunne plakjes
* 2 tl zout
* 6 eieren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
GOEIE PAN

Bereidingswijze

1 dl van de olijfolie verhitten, aardappel plakjes erin leggen.
1 tl zout toevoegen en omscheppen.
vuur laag zetten en 15-20 minuten bakken, overtollige vet weggieten.
Eieren schuimig opkloppen met 1 tl zout. De aardappelen erdoor scheppen en het mengsel laten rusten. De rest van de olie verhitten en het aardappel-ei mengsel toevoegen, gladstrijken en ei laten stollen op een laag vuur. Omelet omdraaien met een bord of deksel en de andere kant afbakken.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

daantje19 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten