Kiprolletjes met graanmosterd en dragon.

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-05-2004
  • Kiprolletjes met graanmosterd en dragon.

    Kiprolletjes met graanmosterd en dragon.

    Kiprolletjes met graanmosterd en dragon.

Een feestelijk kipgerecht om uw tafelgenoten culinair te verbazen.De tijd die je voor nodig hebt is te verwaarlozenen het resultaat is een streling voor oog en smaakpapillen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets
16 sneden gerookt spek
250 g boschampignons
4 kleine tomaatjes (of 4 halve tomaatjes)
1 eetlepel paneermeel
250 ml bearnaisesaus
1 eetlepel graanmosterd
boter
Provencaalse kruiden
kipkruiden
peper en zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een braadpan, een sauspannetje en satestokjes.

Voorbereiding

Snijd elke kipfilet overlangs in 4 repen en kruid ze met de kipkruiden.

Bereidingswijze

Leg op elke spekreep een stuk kip, rol het geheel op, prik ze per 4 vast op een satestokje en bak ze gaar in de pan.

Kruid de tomaatjes met de Provencaalse kruiden, bestrooi ze met paneermeel, leg er een klontje boter op en warm ze op in de oven.

Meng de bearnaisesaus met de graanmosterd en warm de saus op.

Bak de champignons en kruid ze met peper en zout.

Serveertip

Schik de champignons in een smalle lijn op het bord. Plaats hierop de tomaatjes en de kiprolletjes die u van de brochette gehaald hebt.Serveer met waterkers en kroketjes.
Tips:

Vraag bij uw slager naar kant-en-klare kiprolletjes en bearnaisesaus.

Laatste reacties

pleunie1 avatar
pleunie1 28-11-2004

Hallo Ghislaine, Ik neem dit recept mee lijkt me erg smakelijk, ga dit zeker binnenkort uitproberen. Groetjes van de andere Couwenberg

pwiggers avatar
pwiggers 05-06-2004

Hoi Ghislaine, deze kiprolletjes neem ik van je mee. Zien er verrukkelijk uit. Bedankt, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten