1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Goedkope en snelle keuken
  5. Creme caramel uit de magnetron

Creme caramel uit de magnetron

  • Goedkoop en snel, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-05-2004

Ingrediënten 4 personen


3 eieren
50 gr. suiker
0.5 dl. water
3 dl. melk
1 zakje vanillesuiker


Verder heb je nodig


Een ovenvaste schaal met een inhoud van 1 liter
pannenlappen
een litermaat
en een zeef.


Het moederdag toetje!!! Met een beetje hulp van pappa en de magnetron.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor de karamel de suiker met het water in een ovenvaste schaal door elkaar roeren en (onafgedekt) in 6 tot 8 minuten op vol vermogen goudbruin laten kleuren. De schaal tussendoor tweemaal (met pannenlappen) uit de magnetron halen en het suikermengsel in de schaal laten rond lopen. De karamel niet te donker laten worden, want deze kleurt nog na. De melk in een glazen litermaat (onafgedekt) 3 minuten op vol vermogen verwarmen. De eieren met de twee soorten suiker loskloppen en de warme melk er voorzichtig door roeren. Het mengsel door een zeef op de karamel schenken en (onafgedekt) 12 tot 15 minuten op kwart vermogen verwarmen. (Een mes dat in het midden van de pudding wordt gestoken moet er schoon uit komen.). In magnetrons zonder draaiplateau de schaal iedere 4 minuten een kwart slag draaien. De pudding in de koelkast laten afkoelen en vlak voor het opdienen storten.

Serveertip

Met een brede lach en een hele dikke kus voor mamma!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mansterkas


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mansterkas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top