Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Malfatti met gegrilde paprikasaus

Malfatti met gegrilde paprikasaus

Door: marcdepester

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-05-2004

Ingrediënten 4 personen


-500 g jonge bladspinazie
-1 ui (fijngehakt)
-1 teen knoflook (uit de knijper)
-1,5 el koudgeperste olijfolie
-350 g ricotta kaas
-3 eieren (geklopt)
-50 g paneermeel
-50 g bloem
-50 g geraspte Parmezaan
-versgemalen nootmuskaat
-25 g gesmolten boter
-zout en versgemalen zwarte peper
SAUS:
-2 rode paprika's (in vieren)
-2,5 el koudgeperste olijfolie
-1 ui (fijn gesnipperd)
-1 blik van 400 g tomatenblokjes
-1,5 dl water



Heerlijke balletjes met een stevige paprika-tomatensaus.

Ontdek meer:

Voorbereiding

-verwarm voor de saus de grill voor en rooster de paprika's met het vel naar boven
-als ze zwart zijn iets laten afkoelen en pellen en snij ze fijn

Bereidingswijze

-verhit de olie in een pan en fruit de ui, paprika 5 min
-voeg tomaten, water en zout/peper naar smaak toe en breng aan de kook en laat 15 min sudderen
-pureer de saus in de Keukenmachine en zet opzij
-verwijder de stelen van de spinazie en was en blancheer 1 min in kokend water
-afgieten en onder koud water spoelen en afgieten en dan droog knijpen en fijn snijden
-ui, olijfolie, ricotta, eieren, look en paneer in een kom doen met de spinazie en alles omroeren
-roer de bloem, 1,5 th lepel zout en de helft van de parmezaan erdoor
-zout en peper naar smaak toevoegen
-rol het mengsel tot 16 dikke worstjes en laat ze kort opstijven
-breng een pan water aan de kook en leg de malfatti er voorzichtig in (in porties) en kook 5 min
-schep ze er dan uit en schud ze om met de gesmolten boter
-verhit de saus

Serveertip

-verdeel de saus over 4 borden
-leg 4 malfatti op elk bord en strooi de overige kaas erover



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top