1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Granite van ananas met rum en munt

Granite van ananas met rum en munt

Door: marcdepester

  • Belgisch, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-05-2004

Ingrediënten 4 personen


-1 ananas
-1 dl ananassap
-1 dl water
-5 cl rum
-rasp van 2 limoenen
-sap van 2 limoenen
-70 g rietsuiker
-1/2 bosje munt (fijngehakt)
GARNITUUR:
-enkele blokjes ananas en enkele blaadjes munt



Uiterst verfrissend nagerecht met weinig calorieen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

-verwijder de schil en het hart van de ananas
-hou 400 g ananas opzij en snij de rest in blokjes

Bereidingswijze

-snij de 400 g ananas in grove stukken
-pureer deze met de mixer
-voeg ananassap, water, rum, limoenrasp en het sap en de suiker erbij
-mix alles nog 30 sec
-voeg de munt toe en meng goed
-giet de massa over in een kom en dek deze af
-zet in het vriesvak voor 90 min om in te dikken
-breek de ijslaag met een vork om granitekristallen te vormen en herhaal dit om de 30 min tot je het gerecht serveert (duurtijd is circa 4 uur)

Serveertip

*zet de glazen coupes 15 min in het vriesvak
-verdeel de ijskorrels over de glazen en versier met stukjes ananas en muntblaadjes en serveer meteen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top