1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Rauwkost met Roquefortsaus

Rauwkost met Roquefortsaus

  • Amerikaans, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-05-2004

Ingrediënten 4 personen


DE SAUS:
-100 g roomkaas (Philadelphia)
-5 cl melk
-2 th lepels sherry
-100 g Roquefort
RAUWKOST:
-1 bussel selder
-6 wortelen
-1 bosje radijsjes
-2 stronkjes witlof (ontbladerd)
-1 schaaltje kerstomaten
-2 appelen (ontpit en in schijfjes)



In de USA is dit een klassieker, men serveert er selder en kippevleugeltjes bij; proef beslist deze saus met een assortiment rauwkost!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

DE SAUS:
-vul een kom met de roomkaas, melk en sherry, mengen met een vork tot de kaas smeuig is
-verkruimel de Roquefort en voeg toe en meng goed, niet teveel, want het moet korrelig blijven
-zet de saus koel weg

Bereidingswijze

-maak de selder schoon en bewaar het hart en snij het in staafjes
-schraap de wortels en snij in staafjes
-maak de radijsjes schoon

Serveertip

**schik de selder en wortelstaafjes, witlof blaadjes, radijzen, kerstomaten en appels in een mandje
**serveer met de saus



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top