1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Rauwkost met Roquefortsaus

Rauwkost met Roquefortsaus

Door: marcdepester

  • Amerikaans, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-05-2004

Ingrediënten 4 personen


DE SAUS:
-100 g roomkaas (Philadelphia)
-5 cl melk
-2 th lepels sherry
-100 g Roquefort
RAUWKOST:
-1 bussel selder
-6 wortelen
-1 bosje radijsjes
-2 stronkjes witlof (ontbladerd)
-1 schaaltje kerstomaten
-2 appelen (ontpit en in schijfjes)



In de USA is dit een klassieker, men serveert er selder en kippevleugeltjes bij; proef beslist deze saus met een assortiment rauwkost!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

DE SAUS:
-vul een kom met de roomkaas, melk en sherry, mengen met een vork tot de kaas smeuig is
-verkruimel de Roquefort en voeg toe en meng goed, niet teveel, want het moet korrelig blijven
-zet de saus koel weg

Bereidingswijze

-maak de selder schoon en bewaar het hart en snij het in staafjes
-schraap de wortels en snij in staafjes
-maak de radijsjes schoon

Serveertip

**schik de selder en wortelstaafjes, witlof blaadjes, radijzen, kerstomaten en appels in een mandje
**serveer met de saus



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top