1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Linzensoep
  6. Linzensoep

Linzensoep

  • Turks, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-05-2004

Ingrediënten 4 personen


? 250 gr rode linzen
? 1 gesnipperde ui
? 2 eetlepels tomaten puree
? scheutje olijf olie
? zout & peper naar smaak
? 2 eetlepels fijn gehakte verse munt
? 1 citroen



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De linzen checken op eventuele steentjes ertussen die eruit halen dan de linzen wassen en dan opzetten met water (ongeveer 2 vingerkootjes onder water) ongeveer na 45 min tot 60 min zijn de linzen gaar. Dan met de staafmixer goed mixen of eventueel de soep in de blender mixen. In een steelpannetje de olie verhitten dan de ui erin fruiten dan de tomaten puree erbij doen en ook even bakken (voor de zure smaak eraf te halen) dan met een soeplepel een schep soep in de steelpan doen en even door roeren, dan de inhoud van de steelpan in de soep doen en het zout en peper toevoegen. Als laatste de vers gehakte munt toevoegen en dan serveren. De citroen apart serveren zodat iedereen naar smaak citroen in de soep kan toevoegen.

Serveertip

Serveren met Turks of Marokkaans brood
Tip: in plaats van ui kan men ook geraspte paprika fruiten of zelfs beide in de soep doen.
Ook kan men wat rijst door de soep doen ter afwisseling.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lunafairy


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lunafairy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top