eieren met room in ovenvaste schaaltjes

  • Frans, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-05-2004

lekker bij de lunch of gewoon tussendoor.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 50 gram boter,
- 1.5 dl room,
- peper en zout,
- 4 of 8 eieren,
- ham,
- gekookte asperges,
- geraspte kaas (old amsterdam),
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 ovenvaste schaaltjes.

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 190 graden.

Bereidingswijze

Vet de bakjes goed in. Doe in elk schaaltje een el room en strooi er wat peper en zout over.
sla voorzichtig 1 of 2 eieren boven de room stuk. Zorg ervoor dat de dooier niet kapot gaat, want dan word het ei hard i.p.v. zacht.
leg er voorzichtig wat aan kleine stukjes gesneden ham, asperges en kaas op.
schep nog 1 a 2 el room hierover en strooi er peper en zout op.
leg in elk bakje een klontje boter en desgewenst nog wat geraspte kaas.
zet de bakjes in de oven tot de eieren juist opgesteven zijn.
( na ong. 10 min.). serveer ze meteen.

je kan er ook wat plakjes boursin doorheen doen of erbovenop.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten