Kreeftensaus
- Internationaal, Saus/dressing
- 10-20 min.
Een fluwelen saus met een subtiele hint van kreeft!
Ingrediënten 4 personen
Benodigdheden
Kreeften fond word verkocht bij de betere vishandels. Deze van Astoria is bijzonder fijn en wordt verkocht in flessen van 500ml. De helft die je niet gebruikt kan je invriezen tot een volgende keer.De zeespecerijen die ik gebruik zijn van "Christine Le Tennier" en bevatten een mengsel van gemengde algen.
Citroenpeper is een mengsel van peper en gedroogde citroenschil. Kant en klaar in een molen geleverd. Gevonden bij de viswinkel.
Bereidingswijze
Kook de fond in tot de helft en voeg dan ca ? glas witte wijn toe en ca 2 eetl verjus. Laat ook dit weer even inkoken. Nu de room toevoegen en weer laten inkoken. Maak deze saus op smaak met een theel zeekruiden, citroenpeper en nog een scheutje verjus. De ingedikte fond is zo gekruid dat toevoegen van zout niet nodig is.
Haal de saus van het vuur en roer er de in blokjes gesneden koude boter door.
Serveertip
Een heerlijke saus bij coquilles, zalm, keeft, stevige vis etc.........