1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Ierse keuken
  5. Irish Stew

Irish Stew

Door: mongijs

  • Iers, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-05-2004

Ingrediënten 4 personen


Lamsbout (iets meer dan 1 kg) - 200 gr. gerookt spek - 1 kg. aardappelen - 3 wortels - 3 uien - 2 prei - boter - peper - 1l. kippenbouillon - tijm - fijngehakte peterselie als garnering.


Verder heb je nodig


Grote stoofpot


Ierse stoofpot. Stevige eenpansmaaltijd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het vlees van de lamsbout versnijden in kleinere stukken (net als stoofvlees). Aardappelen schillen en in dikke plakken snijden. De wortelen en de prei in plakjes snijden. De uien worden gesnipperd. Het gerookt spek in fijne reepjes versnijden.

Bereidingswijze

Het spek aanbakken en uit de stoofpot halen. Vervolgens het lamsvlees laten bakken (mooi bruin). Het spek, de uien, wortels en prei toevoegen en even laten meestoven. De aardappelen toevoegen en goed mengen. De bouillon over het geheel gieten; kruiden met peper en tijm. Je kan nog wat zout toevoegen (naar eigen smaak), maar je moet er wel rekening mee houden dat het spek al zout is en de bouillon geeft ook al extra smaak. Het geheel mag 1 uur op een laag vuurtje sudderen. Als je deze stoofpot een dag op voorhand maakt, smaakt hij nog beter.

Serveertip

Serveren in een diep bord. Met fijngehakte peterselie garneren. Smakelijk !



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mongijs
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top