Mexicaanse vleesschotel
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Ingrediënten 6 recipe.people
1 kg rundvlees, in dobbelstenen gesneden
1-2 eetlepels olie
1 grote ui, fijngehakt
1 theelepel djinten
1 theelepel korianderpoeder
1/2 theelepel chilipoeder
1-2 Rode spaanse pepers, van zaadlijsten ontdaan en fijngehakt
2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelpel verse gemberwortel, geraspt
1 blik tomatenblokjes
125 ml bouillon van een tablet
sap van 1/2 citroen
zout en peper naar smaak
Benodigdheden
ovenschaalVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verhit in een grote braadpan de olie en bak het vlees aan alle kanten bruin. Voeg de ui toe en laat deze meebruinen.
Bereidingswijze
Doe vlees en ui in een ovenschaal. Fruit de kruiden 1-2 minuten in de achtergebleven olie in de pan. Voeg knoflook, gember, tomatenblokjes en kruiden toe. Schenk de saus over het vlees en de uien. Zet de ovenschaal 1,5 a 2 uur in de oven of totdat het vlees zacht is geworden.
Serveertip
Het lekkerst is deze schotel als hij 1 a 2 dagen van tevoren is gemaakt.
Serveer met gekookte rijst en een groente.