Koninginnedag kip met honing

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-04-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 4 kippenbouten of kippenpoten



  • 2 eetl. olie of 25 g roomboter of margarine



  • 4 eetl. honing



  • 2 theel. gemengde kruiden als kipkruiden



  • 1 dl vruchtensap
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
    braadpan, warmtebron, honinglepel, kommetje en bestek

    Voorbereiding

    Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast
    Verwarm de olie of combinatie met de boter in de pan

    Bereidingswijze

    Bak hierin de kip rondom goudbruin
    Meng de honing met de kruiden en voeg dit toe aan de kip
    Zet het deksel schuin en braad de kip gedurende 45-60 minuten
    Keer de kip zo nu en dan
    Voeg het sap tijdens het braden toe en besprenkel hiermee de kip
    De juiste bereidingstijd is afhankelijk van de grootte

    Serveertip

    Heerlijk met gekookte rijst en groene groenten

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten