fruitige zuurkool met gegrillde kip

  • Biologisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Heerlijk zoet en zuur tegelijk door de zuurkool en verschillende soorten fruit.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 2 kippenpoten

- 1/2 verse ananas

- 1 mandarijn

- 1 appel

- 1 banaan

- 1/2 zakje gezouten cashewnoten

- 1 pakje wijnzuurkool

- 1 eetlepel kerriepoeder

- 1 eetlepel garam masala

- 1 theelepel koriander

- 1 theelepel kardamonpoeder

- theelepel gemberpoeder

- beetje olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

grote ovenschaal en grill

Voorbereiding

- maak een marinade van de kruiden en de olijfolie. Wrijf hier de kip mee in. Laat dit een half uurtje staan.

- snij de kop van de ananas. Snij de harde kern uit de ananas en snij de schil van de ananas.

- snij de ananas in ringen. Gebruik ongeveer de helft van de ananas. Snij dit in blokjes.

- hak de cashewnoten grof

- kook de zuurkool 20 minuten in ruim water gaar

Bereidingswijze

- doe de gemarineerde kippenpoten in een ovenschaal. Grill 1 kant van de kip bruin, keer de kip.

- Verdeel hier de ananas over. Bewaar ongeveer een kwart voor de salade.

- Grill de kip gaar en bruin.

- Strooi de cashewnoten vlak voor het eind over de kip. grill de cashewnoten mee, maar laat deze niet verbranden.

- Pel intussen de banaaan.

- Schil de appel en snij deze in blokjes

- Pel de mandarijn en verdeel deze in partjes.

- Meng het fruit door elkaar.

- Meng het fruit door de afgekoelde zuurkool

Serveertip

Serveer de zuurkoolsalade, daarop de kip met de gegrillde ananas en cashewnoten.

Lekker met gebakken aardappelen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

joke74 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten