fruitige zuurkool met gegrillde kip
- Biologisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Heerlijk zoet en zuur tegelijk door de zuurkool en verschillende soorten fruit.
Ingrediënten 2 personen
- 2 kippenpoten- 1/2 verse ananas
- 1 mandarijn
- 1 appel
- 1 banaan
- 1/2 zakje gezouten cashewnoten
- 1 pakje wijnzuurkool
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel garam masala
- 1 theelepel koriander
- 1 theelepel kardamonpoeder
- theelepel gemberpoeder
- beetje olijfolie
Benodigdheden
grote ovenschaal en grill
Voorbereiding
- maak een marinade van de kruiden en de olijfolie. Wrijf hier de kip mee in. Laat dit een half uurtje staan.
- snij de kop van de ananas. Snij de harde kern uit de ananas en snij de schil van de ananas.
- snij de ananas in ringen. Gebruik ongeveer de helft van de ananas. Snij dit in blokjes.
- hak de cashewnoten grof
- kook de zuurkool 20 minuten in ruim water gaar
Bereidingswijze
- doe de gemarineerde kippenpoten in een ovenschaal. Grill 1 kant van de kip bruin, keer de kip.
- Verdeel hier de ananas over. Bewaar ongeveer een kwart voor de salade.
- Grill de kip gaar en bruin.
- Strooi de cashewnoten vlak voor het eind over de kip. grill de cashewnoten mee, maar laat deze niet verbranden.
- Pel intussen de banaaan.
- Schil de appel en snij deze in blokjes
- Pel de mandarijn en verdeel deze in partjes.
- Meng het fruit door elkaar.
- Meng het fruit door de afgekoelde zuurkool
Serveertip
Serveer de zuurkoolsalade, daarop de kip met de gegrillde ananas en cashewnoten.
Lekker met gebakken aardappelen.