Kotmis Saziwi

  • Russisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-04-2004

Kaukasisch gebraden haantje met een pittige walnotensaus; deze pittige saus is eigen aan de streek , alwaar veel gerechten met walnoten worden klaargemaakt. Een aanrader !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-1 haantje of braadkuiken van 1 kg
-zout, peper
-4 el olie
WALNOTENSAUS:
-2 uien (fijn gesnipperd)
-2 tenen knoflook (uit de knijper)
-30 g boter
-1 el bloem
-1/2 liter kippenbouillon
-2 el wijnazijn
-4 kruidnagels
-mespunt kaneel
-mespunt cayennepeper
-1 laurierblad
-mespunt saffraan
-peterselie
-zout
-sap 1/2 sinaasapel
-125 g gepelde walnoten
GARNERING:
-10 halve walnoten
-2 plakjes sinaasappel met schil
-peterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-het haantje van binnen en van buiten inwrijven met zout en peper
-de olie in een braadslee verhitten en het haantje erin dichtschroeien
-in de oven op 250?C (eerste 10 min); dan op 200?C nog 40 min braden
-geregeld bedruipen met de braadjus

Bereidingswijze

DE SAUS:
-verhit de boter en fruit ui en knoflook glazig
-bestrooi met de bloem en even laten sudderen
-met grote scheuten goed roerend de kippenbouillon toevoegen
-laat 5 min zacht doorkoken onder af en toe roeren
-alle kruiderij toevoegen, ook de azijn, sinaasappelsap en de gewassen en gedroogde en fijngehakte peterselie
-de gemalen amandelnoten door de saus roeren en nog even doorwarmen

Serveertip

**je kan hier een supersnel recept van maken door het haantje kant-en-klaar gegrilld te kopen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten