Kotmis Saziwi
- Russisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 13-04-2004
Kaukasisch gebraden haantje met een pittige walnotensaus; deze pittige saus is eigen aan de streek , alwaar veel gerechten met walnoten worden klaargemaakt. Een aanrader !
Ingrediënten 4 personen
-1 haantje of braadkuiken van 1 kg-zout, peper
-4 el olie
WALNOTENSAUS:
-2 uien (fijn gesnipperd)
-2 tenen knoflook (uit de knijper)
-30 g boter
-1 el bloem
-1/2 liter kippenbouillon
-2 el wijnazijn
-4 kruidnagels
-mespunt kaneel
-mespunt cayennepeper
-1 laurierblad
-mespunt saffraan
-peterselie
-zout
-sap 1/2 sinaasapel
-125 g gepelde walnoten
GARNERING:
-10 halve walnoten
-2 plakjes sinaasappel met schil
-peterselie
Voorbereiding
-het haantje van binnen en van buiten inwrijven met zout en peper
-de olie in een braadslee verhitten en het haantje erin dichtschroeien
-in de oven op 250?C (eerste 10 min); dan op 200?C nog 40 min braden
-geregeld bedruipen met de braadjus
Bereidingswijze
DE SAUS:
-verhit de boter en fruit ui en knoflook glazig
-bestrooi met de bloem en even laten sudderen
-met grote scheuten goed roerend de kippenbouillon toevoegen
-laat 5 min zacht doorkoken onder af en toe roeren
-alle kruiderij toevoegen, ook de azijn, sinaasappelsap en de gewassen en gedroogde en fijngehakte peterselie
-de gemalen amandelnoten door de saus roeren en nog even doorwarmen
Serveertip
**je kan hier een supersnel recept van maken door het haantje kant-en-klaar gegrilld te kopen
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties