raesdonders mee krippen
- Nederlands, Streekgerecht
- 60-120 min.
Is zo een lekker oud zeeuws recept,je lik je vingers der bie af.
Ingrediënten
(1) 4 varkenskrabbetjes.(2) 3/4 liter kippen of groentebouillon.
(3) 400 g gedroogde kapucijners.
(4) 300 g doorregen speklappen.
(5) peper en zout.
(6) 500 g uien,grof gehakt.
Voorbereiding
Wel de kapucijners in ruim water gedurende 12 uur.
Bereidingswijze
Wrijf de krabbetjes in met witte peper en zout en bak ze in een stoofpan met dikke bodem op hoog vuur in ruim braadboter rondom bruin.
Blus het vlees af met de bouillon,breng het weer tegen de kook en laat het vlees op een zo laag mogelijke temperatuur garen tot u de ribben in het vlees kunt verschuiven.
Kook de gewelde kapucijners beetgaar.
Snijd dobbelsteentjes van de speklapjes,kruid ze met peper en zout,en bak het spek uit tot het krokant en knapperig is.Haal het spek uit de pan met een schuimspaan en zet het weg.
Zet ook een deel van het braadvet apart.
Fruit in het overgebleven spekvet de uien bruin en gaar.
Voeg het spek en de kapucijners toe en warm ze door.
Schep alles af en toe om en breng het op smaak met witte peper en zout.
Gebruik de rest van het spekvet om het gerecht iets smeuiger te maken.
Serveer de kapucijners met de zacht gestoofde krabbetjes,en.... jawel,appelmoes.
Serveertip
Een lekkere bak fijngesneden sla en pickelilly smaakt er heerlijk bij.