Eri eri

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-04-2004

Aardvruchten nemen in de Surinaamse keuken een belangrijke plaats in. Door de combinatie met groene en rijpe bakbanaan aangevuld met hardgekookte eieren en bakkeljauw, wordt een bijzonder smaakvolle aardvruchtensalade verkregen.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
mespuntje trassie

1 ui

4 teentjes knoflook

zout

4 eieren

4 grote zoete patat

2 tomaten

2 groene bakbananen

2 rijpe bakbananen

water

1 tl suiker

1 el tomatenpuree

2 takjes selderij

14 el olie

600 g bakkeljauw

1 Madame Jeanette

peper

400 g cassave
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

BAKKELJAUW

Ontvel de bakkeljauw, kook deze 5-10 minuten voor om het te ontzouten.

Daarna afspoelen met lauw water, ontbotten en in stukjes verdelen en vervolgens in vergiet uitknijpen om van vocht te ontdoen.

De olie heet maken, hierin de ui, knoflook en de peper fruiten.

Dan de bakkeljauw toevoegen en 10-15 minuten lichtbruin bakken.

De bakkeljauw tijdens het bakken af en toe omscheppen.

Vervolgens tomatenpuree, selderij, suiker, trassie en de tomaten toevoegen en het geheel 10 minuten verder bakken.

Bereidingswijze

AARDVRUCHTEN

De zoete patat, de groene en rijpe bakbananen van schil ontdoen en in middelgrote stukken snijden, evanals de cassave.

Je kunt ook cassave uit de diepvries nemen, deze is al kant en klaar.

Cassave, zoete patat en de groene bakbananen in ruim water met zout in ca 15 minuten gaar koken.

Daarna in een vergiet afgieten.

Hierna de rijpe bakbananen in ruim water, met zout naar smaak, in 5 minuten gaarkoken.

Tot slot de eieren hard koken.

Serveertip

Serveren op een schaal met bakkeljauw, hardgekookte eieren, tomaat, komkommer en sla.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten