Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. BOJO

BOJO

Door: *patrickkluivert*

  • Surinaams Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-04-2004

Ingrediënten 10 personen


300 ml kokosmelk
1 kilo geraspte cassave, evt. uit diepvries
2-3 pakjes vanillesuiker
125 g gemalen kokos
300 g suiker
1,5 kopje melk
mespuntje zout
50 g rozijnen
1 el kaneel
175 g roomboter
amandelessence
muisjes of spikkeltjes (zoals op ijs, Surinamers noemen die muisjes)



Bojo is een echte Creoolse lekkernij met cassave als hoofdbestanddeel. Door de combinatie van cassave, ook wel tropische aardappel genoemd, met o.a. cocosmelk, wordt een bijzonder smaakvolle en exclusieve lekkernij verkregen. Bojo ontbreekt op geen enkel Surinaams feest.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Alle ingredienten goed mengen en de amandelessence druppelsgewijs naar smaak toevoegen.
De massa overdoen in een beboterd blik en hierop een paar klontjes boter leggen.
In een voorverwarmde oven op 175-200 graden 1-1,5 uur bakken.
Met een vork prikken om te kijken of de bojo goed gaar is.

Serveertip

De bojo goed laten afkoelen (1,5 uur) en daarna in stukken snijden.
Garneer de bojo met muisjes.



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van *patrickkluivert*
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top