Bara

  • Surinaams, Tussendoortje
  • 20-30 min.

Bara is een Hindoestaanse snack met gele erwten of oerdie als de belangrijkste smaakmakers; deze peulvruchten zijn rijk aan vitaminen en mineralen.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
3 tl knoflookpuree

1 tl masala

100 g gele erwten besan (vers gemalen gele spliterwten)

1/2 Madame Jeanette peper

olie

300 g zelfrijzend bakmeel

2 tl jeera (gemalen komijn)

3 takjes selderij

250-290 ml water

3,5 g zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Alle ingredienten aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zacht en luchtig deeg.

Het deeg twee uur laten rijzen (voor een nog beter resultaat kun je het deeg ook een nacht tevoren klaarzetten en laten rijzen)

Van het deeg, met vochtige handen, balletjes vormen ter grootte van een groot ei en daarna plat drukken (doorsnee ca 10 cm)

Vervolgens een gat in het midden drukken.

Olie verhitten en de bara daarin aan beide zijden enkele minuten goudbruin bakken.

Serveertip

Bara met chutney is het lievelingshapje van de Hindoestaanse smulpaap!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

*patrickkluivert* avatar
*patrickkluivert*

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten