Okersoep

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 12-04-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
rundvlees: poulet, soepvlees of iets dergelijks

? ui

aji-no-moto of ve-tsin

okers

bouillontablet

soepselderij
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Trek een krachtige soep van het vlees, de bouillontablet en de aji-no-moto. Het lekkerste is wanneer de soep een halve of hele dag trekt. Wie daarop niet kan of wil wachten, kan de hogedrukpan inzetten om snel klaar te zijn. De vleessmaak zit dan echter minder in de soep.
Snij de okers aan grote stukken. Okers die taai of zelfs houtig zijn weggooien. Laat de okers een uur meekoken. In de hogedrukpan gaat dat veel sneller en wordt de soep niet zo "snotterig". Voeg de soepselderij pas op het laatst toe. Maak de soep op smaak af met zout en/of een tweede bouillontablet.

Serveertip

Schep de soep op met een bergje rijst eronder en geef er peper bij. Geschikt zijn: sambal oelek of gemalen peper op azijn (zie peper), maar het is ook mogelijk de laatste minuten een pepertje in de soep te laten meekokenen die in het bord fijn te drukken. Als het maar heet is...


Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten