Abrikozentaartjes

  • Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-04-2004

Een goed bewaard geheim heksenrecept. Lekker met slagroom.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
VOOR HET DEEG:

125 g boter in vlokjes

250 g bloem

75 g suiker

1 el cognac

1 snufje zout
VOOR DE VULLING:

150 g abrikozenjam

135 g boter

200 g poedersuiker

100 g gemalen amandelen

3 druppels amandelolie

1 eierdooier

75 g bloem

3 eitwitten

EN

meel om mee te bestuiven

vet om mee in te vetten

1 el poedersuiker
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kneed boter, bloem, suiker, eierdooiers, cognac en zout tot een glad zandtaartdeeg.

Vorm er een bal van en zet deze afgedekt ca 1 uur op een koele plaats.

Bereidingswijze

Druk voor de vulling de jam door een zeef.

Roer de boter schuimig met 150 g poedersuiker.

Voeg de amandelen, amandelolie, eierdooier, jam en bloem toe en roer alles goed door elkaar.

Sla de eiwitten stijf met de rest van de poedersuiker en schep door de amandelmassa.

Vet de vormpjes in.

Kneed het deeg nog eens goed door en verdeel het in 11 gelijke porties.

Vorm van 10 porties balletjes en druk deze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot rondjes van 10 cm doorsnee.

Bedek de vormpjes met het deeg.

Druk het aan de rand goed aan.

Verdeel de vulling gelijkmatig over de vormpjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven 160 graden)

Rol het overgebleven deeg dun uit.

Snijd het in 20 reepjes van 1 x 7 cm groot.

Leg steeds 2 reepjes kruislings over de vulling.

Bak de taartjes ca 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveertip

Laat ze dan afkoelen en bestuif ze met poedersuiker.

Laatste reacties

zijspannetje avatar
zijspannetje 10-02-2005

meegenomen heksekind knuffffffffff

zijspannetje avatar
zijspannetje 10-02-2005

meegenomen heksekind knuffffffffff

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten