1. Home
  2. Recepten
  3. Ierse keuken
  4. Gespikkeld wit sodabrood

Gespikkeld wit sodabrood

  • Iers, Brood
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-04-2004

Ingrediënten


450 gram zelfrijzend bakmeel;
1 theelepel fijn zeezout;
2 theelepels basterdsuiker;
40 gram boter;
100 gram pure chocolade (met meer dan 70% cacao);
ongeveer 300 ml karnemelk.



Witbrood met stukjes chocola

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de chocolade grof.
Snijd de boter in kleine stukjes.
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereidingswijze

Zeef meel, zout en suiker in een mengkom. Voeg de boter toe en kneed die er met de vingertoppen door, waarbij je de handen hoog boven de kom tilt, zodat er veel lucht bij het mengsel komt. Roer, zodra het eruitziet als broodkruimels, de chocolade erdoor en meng het geheel met de karnemelk tot een slap deeg.
Leg dit op een bestoven werkblad en kneed nog een paar seconden. Vorm het tot een rond brood van 3 cm dik. Leg dit op een ingevette bakplaat en kerf het tot 8 punten.
Bak het meteen 30 a 35 minuten tot het brood mooi goudbruin is en hol klinkt als je op de onderkant tikt.

Serveertip

Eet het warm, meteen uit de oven. Lekker met boter.
Goed afgekoeld kan het worden ingevroren en nog een maand bewaard. Ontdooi het helemaal en warm het brood op voor je het eet.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 002947


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 002947
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top