Mini-quiche gehakt

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-04-2004

24 stuks

Deel dit recept

Ingrediënten
6 plakjes bladerdeeg

1 sjalotje

200 gr rundergehakt

2 tomaten

1 teentje knoflook

125 gr creme fraiche

1 ei

2 el melk

zout

peper

extra:

2 12 gat's muffinvormen

boter en bloem

oven
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Beboter de muffinvormen en bestuif ze met wat bloem.

Fruit het gesnipperde sjalotje en de geperste knoflook.

Voeg het gehakt toe en bak het rul. Eventueel wat peper en zout toevoegen. Snij elke tomaat in 12 dunne plakjes.

Klop de creme fraiche, ei, melk, peper en zout goed door elkaar.

Bereiding:

Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes en bekleed de muffinvormen hiermee. Vul de vormpjes met het gehaktmengsel.

Vul de quiches bij met 2 tl creme fraiche mengsel en leg bovenop elk vormpje een plakje tomaat.

Bak de taartjes 20-25 minuten bij 200?C (heteluchtoven 180?C).

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Dorsekje avatar
Dorsekje 18-04-2013

Klinkt goed en lekker zonder kaas!

wooley avatar
wooley 20-02-2005

Hoi Karin,lekker meegenomen! Groetjes Jacqueline

prinsesopdeerwt avatar
prinsesopdeerwt 23-06-2004

Lekker!! Kan ik eindelijk ook eens mijn muffinvorm gebruiken (ik houd namelijk helemaal niet van zoete dingen bakken!)!! Haha!! Wordt vast wel een succes! Groetjes, Claudia

deonart avatar
deonart 20-06-2004

bedankt! Deon

staerencarine avatar
staerencarine 09-06-2004

Staeren Carine

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten