1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Sperziebonen met schapenkaas, rode uien en kruiden

Sperziebonen met schapenkaas, rode uien en kruiden

  • Frans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-04-2004

Ingrediënten 4 personen


400 gram sperziebonen 2 rode uien 1 el olijfolie 1 blik gepelde tomaten 200 gram Hollandse schapenkaas zout en peper 2 el gesnipperde peterselie.



Kan als hoofdgerecht maar ook als bijgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de sperziebonen gaar Pel en snipper de uien Verhit de olie in een braadpan en bak de uisnippers ca. 3 minuten, voeg de bonen toe en bak die even mee. Roer dan de tomaten (met het vocht) erdoor, roer ze stuk en laat het geheel zachtjes ca.1 2 minuten pruttelen. Snijd intussen de kaas in hele kleine blokjes. Breng het bonenmengsel op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor. Neem de pan van het vuur en roer de blokjes kaas door het gerecht.

Serveertip

Lekker met gebakken krieltjes en eigenlijk vlees is niet echt nodig.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top