1. Home
  2. Recepten
  3. Pannenkoeken
  4. Banaan pannenkoeken
  5. pannenkoeken met banaan en kokos

pannenkoeken met banaan en kokos

  • Aziatisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-04-2004

Ingrediënten 6 personen


1 el grofgeraspte kokos
40g bloem
2 el rijstebloem
60g suiker
25g gemalen kokos
2.5 dl kokosmelk
1 ei, losgeklopt
boter om in te bakken
4 grote bananen
60g boter extra
60g bruine suiker


Verder heb je nodig


Koekenpan, mengkom, zeef, garde


Superlekker toetje!! Bedoeld voor bij een aziatische maaltijd

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rooster de geraspte kokos op een bakplaat in de oven op 150 graden of in een koekenpan.
Doe de kokos daarna in een schaaltje om aanbranden te voorkomen.
Zeef de bloem en de rijstebloem in een kom.
Meng de suiker en de kokos erdoor.
Maak een kuiltje in het midden en giet al roerend de met het ei vermengde kokosmelk erbij.
Roer het mengsel tot een glad beslag.
Smelt een beetje boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
Giet 3 el beslag in de pan en bak de pannenkoek op matig vuur bruin. Draai hem om een bak ook de andere kant bruin. Bak zo het hele beslag op.
Houd de pannenkoeken warm op een afgedekt bord.
Snijd de bananen in dikke, schuine plakken.
Verhit de boter in de koekenpan en bak de bananen op een matig vuur zacht.
Bestrooi ze met de bruine suiker en laat die smelten.
Verdeel de bananen over de pannenkoeken.
Vouw de pannenkoeken dubbel en bestrooi ze met de geroosterde kokos.

Eet smakelijk!!

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mireillesnel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mireillesnel
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top