1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Koffiecroissants

Koffiecroissants

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-04-2004

Ingrediënten 4 personen


  • 1 kopje walnoten
  • 120 gram bruine suiker
  • 1 eetlepel sterke, zwarte koffie
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • 1 blikje croissants uit de koeling (8 stuks)
  • 3 eetlepels gesmolten boter of margarine











  • Hak de walnoten fijn in de blender en voeg er de bruine suiker, koffie en vanillesuiker aan toe. Mix even totdat alles goed gemengd is.

  • Smelt de boter of margarine. Verdeel het croissantdeeg in 8 stukken en kwast de croissants in met de gesmolten boter. Doe op elke croissant een tl walnotenvulling en verdeel het gelijkmatig over het deeg. Rol de croissants op, te beginnen bij het meest brede gedeelte en breng vervolgens in model tot een croissant.

  • Bak de croissants 12-14 minuten in een oven van 250?C, of totdat ze goudbruin zijn.

  • Bestrooi de croissants met poedersuiker nadat ze zijn afgekoeld.


Verder heb je nodig


Blender


Geniet ervan bij een lekker kopje versgezette koffie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bron

Onbekend



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van r_f


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van r_f
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top