1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Pane Mediterrane

Pane Mediterrane

  • Mediterraan, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-04-2004

Ingrediënten 4 personen













1 pak wit broodmix
olijfolie extra vergine
2 teentjes knoflook
6 geroosterde paprika?s (zelf geroosterd of uit pot)
4 theelepels oregano
100 gram feta of een soortgelijke kaas
fijn zeezout en versgemalen peper
150 gram parmaham










Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bereid het deeg volgend de gebruiksaanwijzing met 2 eetlepels olijfolie in plaats van boter.

2. Pel de knoflook en hak in de keukenmachine de paprika?s met de knoflook, 2 theelepels oregano en de kaas.

3. Rol het deeg uit tot een zo groot mogelijk vierkant en bestrijk met olijfolie. Bestrooi met zout en peper en beleg het met 100 g ham. Bestrijk het met tweederde deel van het paprikamengsel. Laat het deeg onder een vochtige theedoek ca. 20 minuten rijzen.

4. Verwarm de oven voor op 220?C (hetelucht 200?C). Bestrijk het deeg royaal met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Vouw eenderde van het deeg over het midden en vouw de andere kant er terug overhen (het deeg heeft nu 3 lagen).

5. Bestrijk de bovenkant met olie. Beleg met de rest van de ham en paprikamengsel. Vouw het deeg over de lengte dubbel (het deeg heeft nu 6 lagen), bestrijk met olie, bestrooi met zout en oregano. Bak het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 30 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van r_f


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van r_f
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top