Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaarse keuken
  4. Goulashsoep
  5. Goulashsoep

Goulashsoep

Door: rosmap49

  • Hongaars, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-04-2004

Ingrediënten 4 personen


500 gram magere varkens(ham)lappen
50 boter
1,5 liter runderbouillon (pot geconcentreerde runderbouillon)
60 gram bloem;
2 grote uien gesnipperd
1 blikje (70 gr.) tomaten puree (voorkeur Del Monte)
2 tenen knoflook gesnipperd
3 kruidnagels (of 1 theelepel gemalen)
1 theelepel kummelzaadjes
2 eetlepels paprikapoeder (edelsuss)
2 rode paprika\'s
4 grote aardappelen en in stukjes gesneden (bij voorkeur geen afkokers)
zout en cayennepeper (mespuntje) naar smaak


Verder heb je nodig


Vleesmes, Snijplank, soeppan.


Na lang experimenteren eindelijk gelukt.Dit is de echte goulashsoep die we meestal alleen maar in Oosterijk of zuid Duitsland kunnen krijgen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij het vlees in kleine stukken. Verwijder de steel en pitjes van de paprika. Schil de aardappelen. Weeg de ingredienten af.

Bereidingswijze

Maak in een Braadpan de boter heet en bak hierin de stukjes vlees snel aan alle kanten goudbruin. Voeg de uisnippers toe en matig het vuur. Strooi de bloem erover, als de uisnippers goudgeel zijn en laat dit ook lichtbruin kleuren. Roer de tomatenpuree erdoor zijn en voeg dan knoflook, kruidnagels, kummelzaadjes, paprikapoeder en de in repen gesneden paprika\'s toe. Giet er de bouillon bij, leg een deksel op de pan en laat de soep 3 uur trekken op laag vuur. Voeg dan de aardappelen toe en zout naar smaak en laat de soep nog opstaan tot de aardappel stukjes gaar zijn.



Serveertip

Serveer met een knapperig gebakken witte pistolet.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rosmap49
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top